Träning & Tävlingshelgen i Tyfors

Så var “träningslägret” och tävlingen för kristi himmelfärds helgen avslutad.

Det var ett antal skyttar som var i Tyfors i helgen och tränade och tävlade, det testades nya införskaffade vapen, nya laddningar, nya kulor och krutsorter med mera.

Efter vårens arbetsdag så testades banan med dom nya vallarna och utan burar på Small Bore banan. Banan var mycket uppskattad av samtliga deltagare.

Det var en riktigt rolig helg med strålande väder samtliga dagar vilket innebar mååånga timmars testande, tränande och inte minst tävlande. Kvällarna tillbringades i ett gemensamt boende med en hel del “laddsnack” tips och tricks. Det blev som vanligt många goda skratt och en väldigt trevlig gemenskap.

-“Härligt med en helg där man har möjlighet att inte bara tävla utan att man kan testa olika skjutpositioner, olika ammunitioner utan att behöva känna en tävlingsstress.
Den här typen av träningshelg med inslag av tävling är sådana tillfällen som passar alla typer av skyttar, både nybörjare och veteraner” tyckte Peter Åkerberg som var där hela helgen.

“Arkivbild”

En annan skytt som var där och i riktigt bra form var Ola Wällima, han tyckte det var bra att det var en sanktionerad tävling så att man kan tillgodoräkna sig sina resultat om man skulle få till en kanonserie. (Det förstår vi nu)
En kanonserie är en underdrift då Ola gjorde det som endast två skyttar i landet tidigare klarat av, Ola sköt 40 poäng av 40 möjliga i klassen Big Bore Revolver !!!

“Arkivbild”

Duon har nu blivit en Trio,.
Den första att klara av att skjuta 40 träff (samtliga mål) var Tom Jonsson, den andra som klarade detta var Christian Lindberg.
Denna helg var det alltså Ola Wällimas tur som är den tredje i landet som klarat detta.
Stort GRATTIS Ola Wällima !!

Så här ser ett Startkort ut efter en fulländad serie !

Ola kunde ju inte nöja sig med att äntligen få skjuta sitt rekord i Big Bore Revolver, Naturligtvis så visade han var skåpet ska stå när det gällde Field Pistol Magnum.
Där drämmer han till med ett nytt Svenskt rekord med 27 träff !!!

“-Man ska ha lite tur också,” sade Ola då den första bocken i första set rikoscherades ner av en för låg träff, likaså den sista bocken i andra set.
Men som vi brukar säga: lagt kort ligger.

Grattis till det nya Svenska rekordet !!

Ibland fungerar vapnet inte alltid som man vill, lite justeringar eller kanske byte av en trasig del.
Här sitter Per Andersson och undersöker vad som kan vara fel.

Ett Stort Tack till alla som var med denna härliga helg !!!

Resultatlista från helgen=>>

Vi ses snart på banan igen.


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.